Ku

Kütüphane Kullanım Koşulları

- Kütüphaneye giriş Batman Üniversitesi kimlik kartları ile turnikelerden giriş yapılarak sağlanır.​

- Ödünç verme hizmetlerinden yararlanmak için kütüphaneye üye olunması gerekir.

- Üyelik ve ödünç verme işlemleri, Batman Üniversitesi Kimlik Kartları ile yapılır.

- Başkasının adına ya da kimliği ile üyelik ve ödünç verme işlemleri yapılmaz.

- Ödünç alınan kaynakların, belirtilen zamanda ve kaynaklara zarar verilmeden iade edilmesi kullanıcının sorumluluğundadır.

- İadesi geciken her bir kaynak için günlük gecikme ücreti 25 kuruş alınır. (Rezerv kaynaklar hariç.)

- Kaybolan, iade edilmeyen ya da zarar gören kaynaklar için kullanıcı aynısını sağlamakla yükümlüdür. Piyasada aynısı bulunamaz ise yetkili kütüphanecinin belirlediği eşdeğer bir    kaynak sağlanır.

- Üzerinde gecikmiş kaynağı ya da cezası bulunan kullanıcılar, ödünç verme hizmetlerinden yararlanamazlar.

- Ödünç verme hizmetlerinde, Kütüphane Otomasyon Sistemi kayıtları esas alınır.

- Kütüphane binası içerisinde sigara içilmez; yiyecek ve içecekle (su hariç) Kütüphaneye girilmez.

- Kütüphane binası içerisinde cep telefonları sessiz moda alınmalı veya kapalı tutulmalıdır.

- Kullanıcılar kendi eşyalarından sorumludur. Kaybolan ya da çalınan eşyalardan Kütüphane Yönetimi sorumlu tutulamaz.

- Kullanıcılar kütüphane görevlilerinin uyarılarına uymakla yükümlüdür.

- Kütüphane binası içerisinde yüksek sesle konuşulmaz ve grup çalışması yapılmaz.

- Kütüphane materyallerine ve eşyalarına herhangi bir şekilde zarar veren kullanıcılara cezai yaptırım uygulanır.

- Kullanıcı, üniversite kimlik kartını değiştirdiğinde/yenilediğinde kütüphaneye yeni kartı ile başvurmak zorundadır.

- Kullanıcının iletişim bilgilerinde (Cep tel, E-posta) bir değişiklik durumu olduğunda kütüphaneye bildirmek zorundadır.

- 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, elektronik ve basılı kaynaklar ile ilgili tüm telif hakları mevzuatlarına uymayı kabul eder.

- Kullanıcılar, Batman Üniversitesi Hizmetleri Yönergesi ile kütüphane web sayfasındaki duyuruları takip etmekle yükümlüdür.

- Kütüphaneyi kullanan kişiler kütüphane kurallarına uymayı kabul eder.

- Kütüphane yönetimi sözleşme şartlarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

NOT: Üniversiteden mezun olan/ayrılan kullanıcılar Kütüphaneden ilişik kesmek zorundadır.